سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
کسری بودجه آمریکا بحرانی شد/ ایران مذاکره با چشم بادامی ها را آغاز کرد/بازداشتی ها کارتن خواب از آب درآمدند

حوزه/ چشم انداز برترین اخبار ایران و جهان در ۲۴ ساعت گذشته، با گزینش اهمّ رویدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی از رسانه های مختلف در بسته‌ی خبری صبحگاهی تقدیم حضور کاربران محترم «خبرگزاری حوزه» می‌گردد، انتظار داریم با ارائه نظرات ارزشمند شما فرهیختگان گرامی، پویش روزافزون آن را شاهد باشیم.

رکورد کسری بودجه آمریکا بحرانی شد
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: به علت هزینه‌های بالای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، کسری بودجه آمریکا در سال مالی ۲۰۲۰ به رکورد ۳.۱۳۲ تریلیون دلار رسید که سه برابر کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۱۹ است.این رقم بیش از دو برابر کسری بودجه ۱.۴۱۶ تریلیون دلاری در سال مالی ۲۰۰۹ است که به عنوان رکورد برای آمریکا ثبت شد. آمریکا در این سال با بحران مالی دست در گریبان بود.دولت آمریکا در آغاز سال مالی ۲۰۲۰ که در ۳۰ سپتامبر به پایان رسید، پیش از آغاز محدودیت‌های قرنطینگی که در ماه مارس آغاز شد، پیش بینی کرده بود که کسری بودجه این کشور به یک تریلیون دلار برسد. این محدودیت‌ها بخش بزرگی از سفرها را متوقف و بخش های خرده فروشی و کسب و کارهای کوچک را به تعطیلی کشاند.برنامه‌های کمک برای مقابله با ویروس کرونا سبب شد تا هزینه های دولت آمریکا در سال مالی ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۲.۱۰۵ تریلیون دلار داشته و در مجموع به ۶.۵۵ تریلیون دلار برسد.

اقتصاد رژیم صهیونیستی آب رفت
در سه ماهه منتهی به ژوئن، رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی به کمترین سطح خود رسید.به نقل از تریدینگ اکونومیکس، آمار نهایی رشد اعلام شده نشان می دهد در سه ماهه دوم امسال رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی به منفی ۲۸.۸ درصد رسید تا بدین ترتیب، دومین رشد اقتصادی فصلی منفی متوالی و بدترین توالی عملکرد اقتصادی این رژیم از زمان ثبت آمارهای مربوطه تاکنون رقم بخورد. رشد بخش مخارج شخصی که بار حدود نیمی از کل رشد اقتصادی این رژیم را بر دوش دارد طی این مدت به سطح بی سابقه منفی ۴۴ درصد رسیده است.رشد در بخش دارایی های ثابت منفی ۳۰.۳ درصد و مخارج دولتی ۲۶ درصد اندازه گیری شده است. تجارت خارجی این رژیم نیز تحت تاثیر شیوع کرونا دچار مشکل شده؛ تا جایی که در سه ماهه دوم سال میزان صادرات آن ۲۷.۹ درصد و میزان واردات ۳۹.۵ درصد کاهش داشته است.  در واکنش به ثبت این رشد ضعیف، بانک مرکزی رژیم صیهونیستی اعلام کرد که نرخ بهره را بدون تغییر در سطح ۰.۱ درصد باقی نگه خواهد داشت تا به تقویت رشد اقتصادی کمک کند.از سوی دیگر  کاهش شدید درآمد شهروندان باعث شده است که متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر در رژیم صهیونیستی به منفی ۰.۷ درصد برسد که نسبت به تورم ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده و این رقم فاصله زیادی تا تورم دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی داشته است. در بین بخش های مختلف، لباس و پوشاک با تورم منفی ۶.۳ درصدی بیشترین نقش را در کاهش تورم داشته است و پس از آن نیز حمل و نقل با منفی ۲.۷ درصد و فرهنگ و آموزش با منفی ۰.۷ درصد قرار دارند. از طرف دیگر اما لوازم منزل با تورم ۰.۸ درصدی اصلی ترین پیشران تورم بوده و پس از آن نیز مواد غذایی با تورم ۰.۲ درصدی قرار دارد. بر مبنای ماهانه نرخ تورم رژیم صهیونیستی ۰.۱ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۰.۱ درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده است. 

بازداشتی ها کارتن خواب از آب درآمدند
رییس کل بانک مرکزی گفت: بر اساس آخرین اعلام وزارت اطلاعات ۷۰ نفر از ۲۵۰ صادرکننده ای که به قوه قضاییه ارجاع داده شده اند، کارتن خواب، روستایی و از افراد ضعیف جامعه هستند.عبدالناصر همتی شامگاه دوشنبه در نود و نهمین نشست دولت با بخش خصوصی اظهار داشت: در شرایط فعلی با وجود تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، مجبور به اعمال سخت گیری های بیشتر در بازگشت ارز صادراتی شده ایم. وی با تاکید بر اینکه سخت گیری های جدید برای تحت فشار قرار دادن صادرکنندگان نیست، تصریح کرد: از نظر دولت، صادرات غیر نفتی همیشه مورد اهمیت بوده است، زیرا رشد این بخش مراحل بالاتر توسعه و رفاه عمومی را در پی دارد.وی افزود: بانک مرکزی باید پاسخگوی درخواست های مختلف وارد کنندگان، صادرکنندگان، کشاورزان، وزارتخانه های بهداشت و صمت برای تامین ارز باشد.همتی گفت: از سوی دیگر موضوع ارزش پول ملی، توان مردم و تاثیر آن در توزیع، تولید و نقدینگی نیز وجود دارد که تمام این فشارها بر بانک مرکزی است و اگر به موقع وارد عمل نشود، بخش های مختلف دچار آسیب می شوند.وی در خصوص مشکلات صادرکنندگان خاطر نشان کرد: تاکنون از ۱۰۸ صادرکننده خوشنام در بخش های مختلف پتروشیمی، فولاد، مواد غذایی که حجم عظیمی ارز برای کشور آورده اند، تقدیر کردیم که با تلاش خود اقتصاد کشور را اداره می کنند.همتی افزود: این گروه از صادرکنندگان که هر کدام بیش از ۱۰ میلیون دلار صادرات داشته اند، ۲۶ میلیارد دلار ارز را در دو سال به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده اند که رقم قابل توجهی است.وی با بیان اینکه دلیل افزایش نرخ ارز بخشنامه های بانک مرکزی نیست، اظهار داشت: کاهش درآمدهای ارزی کشور از دلایل اصلی نوسانات نرخ است که با توجه به اینکه در دوره ای ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم این روند قابل پذیرش است.همتی درخصوص معرفی صادرکنندگان متخلف به مراجع قانونی تصریح کرد: بانک مرکزی به هیچ عنوان قصد معرفی متخلفان به قوه قضاییه را ندارد، اما مطابق قانون مصوب در جلسه شورای عالی هماهنگی با حضور سران سه قوه، بانک مرکزی موظف شد تا صادرکنندگان متخلف را به قوه قضاییه ارجاع دهد.  وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته پرونده ۲۵۰ نفر را به قوه قضاییه ارجاع شده است، تاکید کرد: این افراد با حدود هفت میلیارد دلار بدهی حتی یک دلار ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگردانده اند و از تولیدکنندگان نیز محسوب نمی شوند.وی افزود: ۷۰ نفر از افراد بازداشتی بر اساس آخرین اعلام وزارت اطلاعات کارتن خواب از اقشار ضعیف و روستایی بودند که با کارت یک بار مصرف صادرات انجام داده اند.همتی با بیان اینکه دولت به دنبال حمایت کامل از صادرکنندگان است، تاکید کرد: کسانی که در بازگشت ارز صادراتی تعلل می کنند، موجب افزایش نرخ ارز می شوند که آسیب به اقشار مختلف جامعه را در پی دارد.رییس بانک مرکزی تاکید کرد: من از پشت پرده ها خبر دارم و در جریان علت کاهش صادرات در نیمه نخست سال جاری هستم اما با این وجود در نیمه دوم سال ۹۹ جهش صادراتی خواهیم داشت و نرخ ارز کنترل خواهد شد.

ایران مذاکره با چشم بادامی ها را آغاز کرد
حسین تنهایی در مورد آخرین وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار داشت: گفتگوها با سفیر کره جنوبی و نماینده بخش بازرگانی این کشور آغاز شده اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم. بنابراین برای تشریح جزییات و نحوه این تفاهم باید صبر کرد.وی افزود: البته ما بحث شکایت از کره را مطرح کردیم، از همین روی شاهد اقداماتی از دولت کره هستیم. همچنین نباید فراموش کرد که این کشور به تعهدات قبلی خود در این موضوع نیز عمل نکرده بود.رییس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی در مصاحبه پیشین خود میزان پول‌های بلوک شده ایران در این کشور را تقریبا ۸.۵ میلیارد دلار ارزیابی کرده بود.

نفت کاهشی شد
پس از اینکه رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم کمتر از انتظار بالا رفت، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت.این ارقام، این نگرانی را تقویت کرد که افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان در حال تاثیرگذاری بر تقاضا در بزرگ ترین واردکننده نفت خام جهان است.آمارهای دولتی نشان داد رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم ۴.۹ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرد درحالی که تحلیلگران انتظار رشد ۵.۲ درصدی را داشتند. پالایشگاه ها در چین، دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان، نرخ پالایش خود را در ماه سپتامبر پایین آوردند.هر بشکه نفت برنت با ۱۷ سنت کاهش ۴۲.۷۶ دلار معامله شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۱۶ سنت کاهش ۴۰.۷۲ دلار فروخته شد.نفت برنت هفته گذشته ۰.۲ و نفت خام آمریکا ۰.۷ درصد افزایش و ذخایر نفت در آمریکا، بزرگ ترین مصرف کننده نفت در جهان کاهش یافتهوآی لی، اقتصاددان OCBC گفت: «آمارهای چین نشان داد که رشد در بخش کالا و خدمات افت کرده و درعین حال پالایش نفت هم ناامیدکننده است.»وی افزود: «ما احتمالا شاهد کاهش قیمت در باقی روز خواهیم بود.»انتظار می رود، شور و هیجان چین برای خرید نفت در اوایل سال جاری، در سه ماهه چهارم در بحبوحه ذخایر بالا و سهمیه محدود واردات برای پالایشگاه های مستقل کم شود.لی افزود سرمایه گذاران بر نشست کمیته مشترک رصد وزارتی (JMMC) گروه اوپک پلاس در ساعات پایانی امروز متمرکز شده اند.

ایران اولین «ریپو» را انجام داد
 هم‌راستا با مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در زمینه توسعه «عملیات بازار باز» و تأکید رییس جمهوری مبنی بر هدایت نرخ سود بازار بین بانکی با سازوکار بازار، برای اولین بار بانک مرکزی با هدف تأمین نقدینگی بسیار کوتاه‌مدت (اضطراری) بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، در قالب قرارداد توافق بازخرید (ریپو) با درخواست اعتبارگیری یک بانک متقاضی موافقت کرد.میزان این اعتبارگیری ۸.۹ هزار میلیارد ریال بود که در نرخ سود سقف دالان (۲۲ درصد) صورت گرفت. معاملات مربوط به نقل و انتقال اوراق توسط کارگزاری بانک‌مرکزی انجام و تسویه ریالی آن نیز صورت پذیرفت.مطابق دستورالعمل و شیوه‌نامه اجرایی «انجام عملیات بازار باز  و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه» بانک‌ها مشروط به تودیع وثیقه می‌توانند از اعتبارات کوتاه‌مدت بانک مرکزی استفاده کنند.اعتبارگیری از بانک مرکزی در نرخ سود سقف و بر اساس قراردادهای وثیقه‌گیری یا توافق بازخرید انجام می‌شود. با توجه به ماهیت زمان‌بر وثیقه‌سپاری، بانک‌ها می‌توانند از قرارداد توافق بازخرید بر پایه خرید و فروش اوراق بدهی دولتی که انعطاف‌پذیری بیشتری دارد استفاده کنند. به دلیل محدودیت زمانی فعالیت بازار سرمایه برای نقل و انتقال مالکیت اوراق، به بانک‌های متقاضی استفاده از این خدمات توصیه می‌شود در ارسال درخواست به این محدودیت‌ها نیز توجه داشته باشند.

بورس قرمز پوش به کار خود پایان داد
امروز شاخص کل با ۵۱۷۲۷ واحد کاهش معادل منفی ۳.۴۲ درصد به یک میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۵ واحد، شاخص قیمت وزنی - ارزشی با ۱۳۵۴۱ واحد کاهش معادل منفی ۳.۴۲ درصد به ۳۸۲ هزار و ۸۷۲ واحد، شاخص کل هم وزن با ۵۷۱۱ واحد کاهش معادل منفی ۱.۴۱ درصد به ۴۰۰ هزار و ۷۲۶ واحد، شاخص قیمت هم وزن با واحد ۳۷۴۲ کاهش معادل منفی ۱.۴۱ درصد به ۲۶۲ هزار و ۵۴۴ واحد، شاخص آزاد شناور با ۶۳۵۹۱ واحد کاهش معادل منفی ۳.۱۲ درصد به یک میلیون و ۹۷۲ هزار و ۳۰۱ واحد، شاخص بازار اول با ۴۳۶۵۳ واحد کاهش معادل منفی ۴.۰۳ درصد به یک میلیون و ۳۸ هزار و ۳۹۶ واحد و شاخص بازار دوم با ۸۱۸۶۵ واحد کاهش معادل منفی ۲.۵۹ درصد به ۳ میلیون و ۷۹ هزار و ۸۱۴ واحد رسید. در نیمه دوم داد و ستدهای امروز بورس، در ۳۳۹ هزار و ۹۹۹ نوبت معاملاتی، ۲ هزار و ۱۶ میلیارد برگه اوراق بهادار به ارزش ۳۳ هزار و ۵۲۸ میلیارد ریال در بورس معامله شد.

مرغ روی مدار صعود قرار گرفت
حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به چند روز اخیر تغییری نداشته است، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۲۴ هزار تا ۲۵ هزار تومان است.وی عرضه مرغ با نرخ‌های بالاتر را گرانفروشی دانست و افزود: دستگاه‌های مسئول با اعمال نظارت دقیق باید از تخلف مغازه داران جلوگیری کنند.اسداله نژاد ادامه داد: با وجود افزایش قیمت تولید دان آماده، مرغداران همچنان منتظر قیمت مصوب جدید مرغ هستند که امیدواریم با تعیین قیمت جدید و تخصیص سهمیه نهاده به واحدهای تولیدی، روند بازار به تدریج بهتر شود.این مقام مسئول درباره آینده بازار نهاده‌های دامی‌بیان کرد: با توجه به عزمی که برای تامین نهاده دامی با نرخ مصوب ایجاد شده است، انتظار می‌رود قیمت تمام شده تولید و همچنین نرخ نهایی مرغ در بازار کاهش یابد.وی نرخ منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با تامین ۴۰ درصد نهاده‌ها با نرخ مصوب، قیمت تمام شده تولید در همین حد خواهد بود.نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: اتخاذ سیاست گذاری نادرست مسئولان منجر به ایجاد بحران در بازار مرغ خواهد شد.وی نسبت به بی توجهی مسئولان نسبت به آینده تولید گفت: بی توجهی مسئولان امر به بخش تولید، تبعاتی همچون بحران شدید مرغ را در بر دارد که دولت باید پاسخگو باشد چرا که سهل انگاری دولت این چالش را ایجاد کرده است.اسداله نژاد از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار تومان بوده که نسبت به روزهای اخیر در بازار افزایش یافته است، اما همچنان با نرخ مصوب فاصله دارد.این مقام مسئول در پایان درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: دولت با اتخاذ برخی تدابیر باید مرغداران را به سمت جوجه ریزی سوق دهد، در غیر این صورت با چالش کمبود مرغ در سطح کشور روبرو خواهیم شد.

داعش دستور حمله اقتصادی به عربستان را صادر کرد
خبرگزاری رویترز شامگاه یکشنبه گزارش داد: گروه تروریستی داعش حامیان و عناصرش را به هدف قرار دادن غربی ها در عربستان سعودی دعوت کرد و از آنها خواست زیرساخت های اقتصادی این کشور را هم هدف قرار دهند. این خبرگزاری افزود که سخنگوی داعش در یک فایل صوتی گفته است: عربستان سعودی باید به دلیل حمایت از عادی سازی روابط کشورهای خلیج(فارس) با اسرائیل هدف قرار گیرد.

آمریکا بازهم چماق تحریم را تکان داد
وزرات خزانه داری آمریکا اعلام کرد نام ۲ شخصی حقیقی و ۶ شرکت خارجی را به دلیل نقض تحریم‌های ثانویه علیه ایران به فهرست اشخاص و نهادهای تحت تحریم خود افزوده است.وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد نام ۲ شخص حقیقی و ۶ شرکت خارجی به دلیل نقض تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران به فهرست اشخاص و نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار می‌رود، افزوده شده است.در بین افراد و نهادهای که وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم آنها خبر داده است نام ۲ شهروند و ۴ شرکت چینی و ۲ شرکت به ثبت رسیده در هنگ‌کنگ به چشم می‌خورد.دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ تحریم‌های مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا به‌زعم خود ایران را پای میز مذاکره بیاورد.اگرچه تحریم‌های آمریکا مشکلاتی را برای اقتصاد ایران به وجود آورده است، اما بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در گزارش‌های اخیر خود از تخلیه شدن اثر این تحریم‌ها سخن گفته‌اند

خودرو ریزش کرد
 روند ریزشی قیمت خودرو که از ابتدای هفته جاری آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و کاهش ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت‌ها در انواع خودروهای داخلی، مونتاژی و خارجی به چشم می‌خورد.بررسی سایت‌های خودرویی و تماس با آگهی‌دهندگان خودرویی در روز جاری (دوشنبه) حاکی از متوسط قیمت ۳۰۰ میلیون تومانی هر دستگاه پژو پارس. ال. ایکس، ۲۹۵ میلیون تومانی پژو ۲۰۶ وی هشت، ۴۲۵ میلیون تومانی پژو ۲۰۷ دنده‌ای پانوراما، ۴۴۰ میلیون تومانی دانگ فنگ اچ ۳۰ کراس مدل ۹۸، ۳۳۰ میلیون تومانی دنا معمولی، ۲۹۵ میلیون تومانی سمند ای. اف۷ دوگانه‌سوز و ۳۷۰ میلیون تومانی ال۹۰ تیپ ای۲ بود.در این پیوند، «نعمت‌الله کاشانی» نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران علت اصلی این موضوع را افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در هفته‌های گذشته عنوان کرد.وی گفت:‌ با وجود روند کاهشی قیمت‌ها، در عمل خریداری در بازار نیست و معامله‌ای انجام نمی‌شود.این مقام صنفی تاکیدکرد:‌ اگر مردم به نخریدن خودرو ادامه دهند، ریزش قیمت‌ها تداوم خواهد داشت، زیرا قیمت‌ها به حدی بی‌رویه بالا رفته بود که در عمل قدرت خریدی وجود نداشتنایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطرنشان‌کرد: ‌در سه روز گذشته شاهد کاهش ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی از جمله سمند و پژو پارس بودیم و این کاهش برای خودروهای مونتاژی تا ۵۰ میلیون تومان بوده است.کاشانی ادامه‌داد: در خودروهای خارجی این کاهش تا ۲۰۰ میلیون تومان در برخی مدل های بی. ام. دبلیو هم دیده شده و معدود افرادی که به دلیل نیاز شخصی حاضر به فروش خودروی خود با قیمت پایین‌تر تا این رقم شده بودند، نیز موفق به فروش نشدند.در هفته‌های گذشته برخی کارشناسان خودرو با بیان اینکه بازار شرایط طبیعی ندارد، پیش‌بینی‌کردند: در هفته‌های آینده با ریزش شدید قیمت خودروها مواجه خواهیم شد.بیستم مردادماه امسال «سیداحمد رسولی‌نژاد» نایب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا، از طرح این کمیسیون برای ساماندهی صنعت و بازار خودرو و رفع مشکلات این حوزه خبر داد.وی اعلام‌کرد: در کمیته خودروی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، طرح جامعی توسط متخصصان و اصحاب فن در دست تهیه است و درتلاشیم تا پس از بررسی همه مسائل، مشکلات و وضعیت صنعت و بازار خودرو، در کوتاه‌ترین زمان این طرح را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ببریم.در این طرح، مواردی همچون الزام به عرضه خودرو در بورس کالا، تعیین سود مشارکت خودروهای پیش‌فروش شده توسط خودروساز و تعیین قیمت تمام‌شده خودرو هر سه ماه یک بار توسط شورای رقابت دیده شده است.

کرونا اقتصاد آمریکا را زمین گیر کرد
تحقیقات جدید نشان داده که اقتصاد آمریکا ممکن است به‌واسطه تاثیر مخرب شیوع کووید –۱۹، مبلغ ۱۶ تریلیون دلار در هر دو بخش تولید و زندگی مردم، زیان بیند.در حالی که اکثر مطالعات، هزینه این ویروس مرگبار را با تاثیر بر تولید ناخالص داخلی ارزیابی می کنند، یک مقاله منتشر شده در نشریه انجمن پزشکی آمریکا رویکرد متفاوتی را بازگو می کند.«لارنس سامرز» وزیر خزانه داری سابق آمریکا و «دیوید کاتلر» اقتصاددان دانشگاه هاروارد که مولفان این مطالعه هستند، زیان های مالی مربوط به افراد جان باخته بر اثر ابتلا به این بیماری را در کنار هزینههای صرف اقتصادی مورد توجه قرار دادند.در حالی که شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به حدود ۸ میلیون نفر رسیده و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری از ۲۱۵ هزار نفر گذشته است، محققان بر این باورند که این بیماری احتمالا مجموعا ۶۲۵ هزار نفر را در ایالات متحده تا سال آینده به کام مرگ می کشاند.محاسبات این محققان حاکی است که با توجه به نظریه ارزش محافظه کارانه ۷ میلیون دلار برای هر زندگی، مرگ های زودهنگام ناشی از ابتلا به کرونا می تواند تقریبا ۴.۴ تریلیون دلار زیان به بار آورد.تصورات بر این است که ویروس کرونا، تاثیراتی طولانی مدت بر سلامت افراد به ویژه برای بازماندگان با بیماری وخیم یا حاد دارد.طبق این بررسی، علاوه بر اینکه این پیچیدگی ها به افزایش خطر مرگ زودهنگام منتهی می شود، تبعاتی برای اقتصاد نیز دارد و ۲.۶ تریلیون دلار دیگر برای موارد پیش بینی شده در طول سال آینده تخمین زده می شود.حتی افرادی که در تماس با این ویروس مرگبار نبوده اند نیز ممکن است تحت تاثیر آن قرار گیرند.آسیب های ناشی از مرگ عزیزان و تاثیر قرنطینه و تنهایی می تواند به وخامت شرایط سلامت روان منجر شود.ضرر این مساله نیز به اقتصاد وارد می شود به طوری که تقریبا ۱.۶ تریلیون دلار به واسطه نقصان سلامت روان از دست می رود.بقیه زیان های مالی که تقریبا نیمی از رقم مجموع است، با کاهش درآمدها به دلیل رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا مرتبط است.محققان در این مطالعه به تخمین قبلی دفتر بودجه کنگره آمریکا استناد کردند که در مجموع ۷.۶ تریلیون دلار زیان تولید در جریان دهه آتی را پیش بینی می کند.این مطالعه در ادامه حاکی است: زیان اقتصادی بیش از دو برابر مجموع هزینه های مالی برای همه جنگ هایی است که آمریکا از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ از جمله در افغانستان، عراق و سوریه درگیر آن بوده است. در نتیجه، مجموع هزینه تخمین زده شده بیش از ۱۶ تریلیون دلار یا تقریبا ۹۰ درصد از تولید ناخالص داخلی سالیانه ایالات متحده است و زیان هر خانواده چهار نفره حدود ۲۰۰ هزار دلار ارزیابی می شود.این مقاله در حالی منتشر شده که نمایندگان آمریکا در حال بحث و بررسی بسته محرک مالی دیگری هستند که با هدف کاستن از زیان ناشی از شیوع کرونا درنظر گرفته شده است.محققان تاکید دارند که جبران اقتصادی باید دستکم ۵ درصد از بودجه مربوط به افزایش آزمایش ها و ردیابی تماسی را دربرگیرد، زیرا سرمایه گذاری حدود ۶ میلیون دلار منجر به هزینه های پیشگیرانه ۱۷۶ میلیون دلاری می شوددر ادامه این مقاله آمده است: افزایش سرمایه گذاری در آزمایش و ردیابی تماس ها می تواند مزایای اقتصادی داشته باشد که دستکم ۳۰ برابر بیشتر از هزینه های تخمین زده شده سرمایه گذاری در این رویکردهاست. همچنین حمایت مالی از تمهیدات سلامتی نباید از میان برداشته شود حتی هنگامی که نگرانی های مربوط به همه گیری شروع به کاهش می کند.  

اقتصادی چین مثبت ماند
برخلاف برخی پیش بینی ها، اقتصاد چین به رشد بالای خود ادامه داد.اقتصاد چین در سه ماهه سوم امسال رشد ۴.۹ درصدی را به ثبت رساند که در مقایسه با فصل قبل ۱.۷ درصد بیشتر شده است. این رشد اقتصادی هم چنین ۰.۳ درصد بیشتر از نرخ پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است و بهترین رشد اقتصادی فصلی چین در طول دو فصل اخیر محسوب می شود.می ژین یو- کارشناس مسایل اقتصادی در وزارت بازرگانی چین گفت: به طور قطع میزان تولیدات ناخالص داخلی چین از آمریکا جلو زده و شرایط ما بهتر از همتای آمریکایی است. پیش بینی ما این است که برای مجموع سال ۲۰۲۰ نیز رشد اقتصادی چین بالاتر از رشد آمریکا باشد که تحت شرایطی، این روند برای سال آینده نیز  تکرار خواهد شد. پیش از این لی که کیانگ- نخست وزیر چین گفته بود برای نخستین بار در سه دهه اخیر این کشور برای سال جاری هیچ هدف گذاری رشدی را انجام نخواهد داد. هر چند که چین اولین کشوری بود که به  طرز گسترده ای با پیامدهای ویروس کرونا درگیر شد، با کاهش سرعت شیوع این ویروس و بازگشایی تدریجی کسب و کارها توانسته است تا حدودی به سطوح قبل از بحران بازگرددرشد اقتصادی در ۹ ماه اخیر ۰.۷ درصد اندازه گیری شده که در مقایسه با دوره مشابه منتهی به سال قبل ۰.۴ درصد کمتر شده است. چین اکنون به نخستین کشور در بین ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان تبدیل می شود که خروج از رکود عمیق را جشن می گیرد. در بین بخشهای مختلف، رشد بخش تولیدات صنعتی با ۶.۹ درصد بیشتر از سایر بخش ها بوده است و پس از آن نیز خرده فروشی با رشد ۳.۳ درصدی و خدمات با ۰.۴ درصد قرار دارند. متوسط رشد اقتصادی چین در بازه زمانی ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۹ برابر با ۹.۳۶ درصد بوده است که بالاترین نرخ رشد ثبت شده مربوط به سه ماهه نخست سال ۱۹۹۳ با ۱۵.۳ درصد  و کمترین نرخ رشد ثبت شده نیز مربوط به سه ماهه چهارم سال ۱۹۹۰ با منفی ۳.۸ درصد بوده است.

بازار مسکن،آرام گرفت
در اولین ماه پاییز، بازار اجاره مسکن به لحاظ حجم عرضه و تقاضا نسبت به تابستان با افت مواجه شد؛ در عین حال که گزارشهای میدانی از افت ۵ تا ۱۰ درصدی نرخها نسبت به تابستان حکایت دارد، آمارها نشان می دهد سیاست نرخگذاری برای اجاره بها توفیق چندانی نداشته است.نوسانات بازار اجاره مسکن از نظر حجم معاملات به کمترین میزان خود از اردیبهشت امسال تا کنون رسید و از نظر قیمت با افت ۵ تا ۱۰ درصد نسبت به تابستان مواجه شد. امسال بازار اجاره مسکن از یک نظر مشابه رفتار سالهای گذشته و از سوی دیگر با یک تغییر نسبت به قبل همراه شده است. وجه تشابه وضعیت اجاره در پاییز نسبت به تابستان، افت تقاضا ناشی از کاهش جابه جایی و آغاز سال تحصیلی است. در سوی دیگر با توجه به شیوع ویروس کرونا و تغییر قیمتها بخش قابل توجهی از هر دو سوی عرضه و تقاضا نسبت به تمدید قراردادهای اجاره اقدام کردند. دولت هم روز ۹ تیرماه برای کمک به اقشار اجاره نشین و جلوگیری از رشد قیمت اجاره در شرایط اپیدمی ویروس کرونا حداکثر سقف افزایش سالیانه اجاره در تهران، کلانشهرها و دیگر شهرها را به ترتیب ۲۵، ۲۰ و ۱۵ درصد تعیین کرد که ظاهرا چندان جواب نداده است براساس اطلاعات به دست از سامانه کیلید در ۲۷ روز ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ حجم فایل‌های عرضه شده به بازار مسکن ۱۵ منطقه از کلانشهر تهران از طریق این سامانه حدود ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه ماه قبل کاهش یافته و نرخ‌های پیشنهادی نیز با افت ۳.۸ درصدی مواجه شده است. این داده‌ها شامل مناطق ۱ تا ۱۱، ۱۳ تا ۱۵ و ۲۲ است و هفت منطقه دیگر شهر تهران به دلیل کمبود فایل‌های در دسترس در این گزارش لحاظ نشده است.از ظرف دیگر واسطه‌های ملکی می گویند که تقاضا برای اجاره به حدود نصف فصل تابستان رسیده و به همین دلیل نرخ قراردادهای قطعی نسبت به تابستان کاهش ۵ تا ۱۰ درصد را نشان می دهد. بررسیهای میدانی گویای آن است نوسانات قیمت در بخش فروش به تدریج تاثیر خود را بر بازار اجاره می‌گذارد. هرچند تغییرات قیمتی در بخش اجاره به تدریج صورت می گیرد و نمی توان انتظار داشت نرخ اجاره بها به اندازه نرخ فروش افزایش پیدا کند.در سوی دیگر ریزداده های به دست آمده از تحرکات بازار مسکن نشان می دهد با پایان فصل جابه جایی، واحدهای بزرگ متراژ با توجه به نرخ بالای اجاره با مشکل کمبود تقاضا مواجه شده اند و هم اکنون بخش قابل توجهی از آگهی های مجازی و فایلهای موجود اجاره در دفاتر املاک را واحدهای بزرگ متراژ در بر گرفته اند.اطلاعات مذکور حاکی از آن است که میانگین متراژ واحدهای عرضه شده به بازار اجاره ۱۵ منطقه پایتخت در تابستان امسال ۹۲ متر و در ۲۰ روز ابتدای پاییز ۹۵ متر بوده است. میانگین سن آپارتمانها نیز که در تابستان به طور متوسط ۱۰.۶ سال بوده در ۲۰ روز ابتدای مهرماه به ۹.۹ سال کاهش یافته است. هر دو گزاره از کاهش توان تقاضا برای سکونت در واحدهای مسکونی مرغوبتر حکایت دارد.نرخ گذاری برای اجاره جواب نداددولت در اوایل تابستان برای کنترل بازار اجاره اقدام به نرخ گذاری کرد. مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا حداکثر سقف افزایش سالیانه اجاره بها در شهر تهران ۲۵ درصد، در سایر کلان شهرها ۲۰ درصد و در دیگر شهرها ۱۵ درصد تعیین و اعلام شد صاحبخانه‌ها اجازه ندارند بیش از این مقدار اجاره بها را افزایش دهند. با این حال آمار بانک مرکزی در شهریورماه نشان می دهد نرخ اجاره در تهران ۳۰.۱ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است. در کل کشور نیز مطابق گزارش مرکز آمار، میزان افزایش اجاره بها در تابستان در کل کشور ۲۸.۹ درصد بوده و با آنچه مدنظر مسئولان بوده فاصله دارد. در این بین استان همدان با رشد ۳۷ درصدی و استان آذربایجان غربی با رشد ۸.۶ درصد نسبت به فصل قبل به ترتیب با بیشترین و کمترین میزان رشد اجاره بها مواجه بودند. رشد ۲۸.۹ درصد متوسط نرخ اجاره در کشور بیشترین میزان افزایش فصلی نرخ اجاره از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا کنون بوده است.


سجام های جعلی مسدود شدند
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی از مسدود شدن ۱۷ سایت جعلی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) خبر داد.علیرضا ماهیار با بیان مطلب فوق افزود: با همکاری شرکت سپرده گذاری مرکزی و پلیس فتا، در طول دو ماه گذشته ۱۷ سایت جعلی تحت عنوان سجام مسدود شده است.وی در خصوص کلاهبرداری با عنوان سامانه سجام از سهامداران بازار سرمایه اظهار داشت: رصد تیم امنیت شرکت سپرده گذاری مرکزی از دو ماه قبل نشان داد که سایت‌های کلاهبرداری تحت عنوان سایت‌های سجام با اصلاح فنی (فیشینگ) راه‌اندازی شده و تحت دامنه‌های غیرمجاز شروع به دریافت اطلاعات مردم کرده‌اند.ماهیار ادامه داد: متاسفانه در این کلاهبرداری تنها موضوع گردآوری اطلاعات نبود، بلکه با توجه به اینکه مردم به آدرس و دامنه حساسیت خاصی نداشتند، مشخصات و حساب‌های بانکی خود را وارد کرده و در مقابل، سایت‌های جعلی اقدام به سو استفاده از اطلاعات مالی سهامداران می‌کردند. هر چند دامنه پرداخت مورد تایید شاپرک نبود، اما فرد دچار دامی می‌شد که تمام اطلاعات خود را درون سایت جعلی وارد می‌کردمعاون شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: بر اساس تعاملی که با پلیس فتای کشور صورت گرفت، ‌ سریعا کلیه سایت‌های جعلی که در حال انجام عملیات خرابکاری بودند پس از شناسایی مسدود شدند. شناسایی تیم و عواملی که اقدام به کلاهبرداری می‌کردند هم بر اساس پیگیری‌ها در دستور کار مراجع انتظامی و قضایی کشور قرار گرفت و سردسته‌های اصلی این تیم‌ها شناسایی و اقدامات لازم در این حوزه انجام شد.وی در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعاتی از سامانه اصلی سجام درز شده است، افزود: خیر، هیچ‌گونه اطلاعاتی از سمت سجام درز نکرده و فقط اطلاعاتی که مردم در سایت‌های فیشینگ وارد کردند، مورد سرقت قرار گرفته است.وی ادامه داد:سایت اصلی سجام به آدرس  www.sejam.ir است و مردم در صورت ملاحظه سایت‌های جعلی، به نشانی www.cyberpolice.ir سریعا اطلاع دهند تا چنین موارد مشکوکی توسط پلیس امنیت فضای تبادل اطلاعات کشور رصد و بلافاصله نسبت به مسدود شدن آن ‌هم اقدام شود. افرادی که بدون رعایت پروتکل‌های امنیتی اقدام به ورود رمزهای ثابت کردند قاعدتا بر اساس فیشینگی که روی داده است، کارت‌های بانکی آنها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد و بعضا مبالغی بیشتر از مبالغ واردشده در سایت از مال‌باختگان کسر شده است. مردم باید اطلاعات بانکی و رمز پویا را در داخل درگاه‌هایی که متصل به درگاه شبکه شاپرک است، وارد کنند.ماهیار درباره تبلیغات مختلف تحت عنوان مشاور سهام عدالت در فضای مجازی اظهار داشت: هیچیک از این گونه تبلیغات وابستگی به شرکت سپرده گذاری مرکزی ندارند به‌طور کلی جعلی و در راستای کلاهبرداری راه‌اندازی شده‌ استبر اساس این گزارش و به نقل از شرکت سپرده گذاری مرکزی، معاون سمات اضافه کرد: مرکز تماس ۱۵۶۹ و کارگزاران رسمی، آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران هستند به طوریکه نیازی به مراجعه به سایت های جعلی و فضای مجازی نیست.

دلار راه طلا را سد کرد
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر دلار قویتر با مانع برای صعود روبرو شد.بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۹۰۰ دلار و ۷۹ سنت رسید.در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۹۰۳ دلار و ۴۰ سنت رسید.هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC درباره وضعیت بازار گفت: انتظار می رود قیمت طلا فعلا در محدوده ۱۹۰۰ دلار محتاطانه معامله شود.نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه اظهار کرد که اختلاف با دولت ترامپ در خصوص یک بسته کمک مالی کرونایی گسترده به قوت خود باقی مانده است اما وی خوش بین است که قانون مربوط به این بسته ممکن است پیش از انتخابات تصویب شود.با این حال پلوسی خاطرنشان کرد که توافق در این زمینه باید در مدت ۴۸ ساعت صورت بگیرد.اقدامات محرک مالی جدید از قیمت طلا پشتیبانی کرده و این فلز را به عنوان پناهگاه امن دارایی در برابر تورم، با افزایش تقاضا روبرو خواهد کرد. بهای این فلز ارزشمند تحت تاثیر اقدامات محرک مالی کم سابقه بانکهای مرکزی و دولتهای جهان برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا، از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون حدود ۲۵ درصد رشد کرده است.استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار جهانی در شرکت اکسی کورپ اظهار کرد: خریداران بزرگ در زمان کاهش قیمتها خریدار خواهند ماند زیرا به دلیل اقدامات محرک مالی که انجام گرفته، این فلز ارزشمند ارزش خود را حفظ می کند.دلار تحت تاثیر نگرانیهای سرمایه گذاران درباره انتخابات آمریکا، رشد اخیرش را حفظ کرد و بازارهای آسیایی با خوش بینی به تولید واکسن کووید ۱۹ و کمک مالی آمریکا صعود کردند.بر اساس گزارش رویترز، اما عاملی که به ابهامات پیرامون احیای اقتصاد جهانی افزوده است، رشد نگران کننده موارد جهانی ابتلا به ویروس کرونا در روز جمعه بود که بیش از ۴۰۰ هزار مورد افزایش یافت که رکورد روزانه جدیدی بود.در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۲۴ دلار و ۱۵ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، ۸۶۵ دلار و ۲۲ سنت معامله شد. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۵ درصد افزایش، به ۲۳۴۲ دلار و ۵۳ سنت رسید.


تورم عربستان عقبگرد کرد
نرخ تورم عربستان به کمترین سطح از ماه ژوئن رسید.متوسط شاخص بهای مصرف‌کننده در بزرگترین اقتصاد جهان عرب تا پایان ماه سپتامبر به ۵.۷ درصد رسید که ۰.۵ درصد کمتر از رقم بازه مشابه منتهی به ماه قبل و پایین ترین تورم ثبت شده از ژوین سال جاری در این کشور بوده است. در بین بخش های مختلف، بیشترین تورم مربوط به بخش مواد غذایی و نوشیدنی با ۱۲.۶ درصد بوده است و پس از این بخش، لوازم منزل با ۸.۳ درصد و رستوران و هتلداری با ۷.۶ درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم مربوط به آموزش با منفی ۸.۳ درصد بوده است و پس از این بخش، لباس و پوشاک با منفی ۰.۴ درصد و ارتباطات با منفی ۰.۳ درصد قرار دارند.جسون تووی- کارشناس بازارهای نوظهور در موسسه " کپیتال اکونومیکس" گفت: نرخ تورم در بخش مواد غذایی کماکان در سطح بالایی باقی مانده که احتمالا بخشی از آن به خاطر قرنطینه ها و تمایل مردم برای ذخیره سازی گسترده این اقلام است. انتظار داریم که با توجه به اجرایی شدن لایحه افزایش مالیات بر ارزش افزوده، نرخ تورم در سطح بالای فعلی بماند.با توجه به کاهش درآمدهای دولت و سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی، عربستان اعلام کرده است از ابتدای این ماه نرخ مالیات بر ارزش افزوده را به ۱۵ درصد افزایش داده است. کسری بودجه دولت عربستان در ماه های اخیر همواره صعودی بوده و میزان ذخایر ارزی این کشور نیز در ماه می به یکی از پایین ترین سطوح خود در طول یک دهه اخیر رسید.بر مبنای ماهانه، نرخ تورم عربستان در ماه سپتامبر  منفی ۰.۲ درصد اندازه گیری شده است که نسبت به ماه قبل ۰.۴ درصد کمتر شده است. متوسط نرخ تورم عربستان در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ معادل ۲.۴۶ درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به ژوئیه ۲۰۰۸ با ۱۱.۱ درصد و کمترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۲۰۱۹ با منفی ۲.۲ درصد بوده است.


دلار از ارزهای رقیب جا ماند
ارزش دلار در برابر رقبای اروپایی اش کاهش یافت.روزهای پرنوسان دلار در بازارهای ارزی ادامه دارد و به نظر می رسد دست کم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این وضعیت ادامه خواهد داشت. باتوجه به اختلاف کم آرای جو بایدن و دونالد ترامپ در نظرسنجی های مختلف، پیشبینی پیروز انتخابات و مسیر دلار چندان کار راحتی نیست و معامله گران در خصوص زمان مناسب برای خرید یا فروش دلار با یکدیگر هم عقیده نیستند. انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر ( ۱۳ آبان) برگزار خواهد شد اما به دلیل کرونا و طولانی بودن فرآیند اعلام نتیجه شمارش آرای پستی احتمالا اعلام نتایج با تاخیر مواجه خواهد شد. تداوم روند افزایش کسری بودجه دولت آمریکا باعث نگرانی معامله گران از وادار شدن فدرال رزرو به چاپ پول بیشتر شده است. دفتر کنترل بودجه آمریکا در گزارشی اعلام کرده است همزمان با افزایش هزینه های دولت برای حمایت از بخش های مختلف اقتصادی این کشور در برابر پیامدهای ویروس کرونا، کسری بودجه دولت در  سال مالی ۲۰۲۰ به ۳.۱۳ تریلیون دلار رسیده استکه این رقم با وجود کمتر بودن نسبت به برآوردهای قبلی، یک رکورد کاملا تازه محسوب می شود.در شرایطی که کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا از استفاده حداکثری از ابزارهای در اختیار این بانک برای تقویت طرف تقاضا و رشد اقتصادی خبر داده، مرکز آمار اتحادیه اروپا در گزارشی ناامیدکننده اعلام کرد متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسیده که این نرخ تورم در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۳ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین در آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر نیز با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۴ درصد رسید که این نرخ تورم،  بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۹ ماهه اخیر بوده است.  در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند اگر چه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.جو مانیمبو- کارشناس مسایل ارزی در موسسه وسترن یونیون سولوشنز - گفت: بازار با طیف گسترده ای از اخبار نقیض هم مواجه شده است. از یک طرف، شاهدیم که برخی از ارکان اصلی اقتصاد آمریکا نظیر بخش خرده فروشی رشد خوبی را تجربه کرده اند و از طرف دیگر کسری بودجه دولت روز به روز بیشتر می شود. این مساله مطرح است که بسته های صدها میلیارد دلاری دیگری در راه باشند و چاره ای نیز جز اجرایی شدن آن ها نداریم. پیش بینی می کنم رشد اقتصادی در سه ماهه پایانی سال به چهار درصد برسد.فضای ریسک بر سر بازارهای ارز بیش از پیش تشدید شده است. معامله گران نگران اند فضای تنش بین آمریکا و شرکای تجاری بزرگش تا پیش از انتخابات روی دور تند افزایشی باشد و این مساله بیش از پیش فشار روی اقتصاد جهانی را که به دلیل کرونا با مشکلات زیادی روبروست، تشدید کند. دونالد ترامپ- رییس جمهور آمریکا در پاسخ به رای سازمان تجارت جهانی به سود اروپا تهدید کرده است که اگر اروپا اقدام به چنین کاری کند، آمریکا سخت تر به این اقدام پاسخ متقابل خواهد داد و وی مطمین است که اروپایی ها خواهان چنین وضعی نیستند. پیش تر سازمان تجارت جهانی پس از اعمال تعرفه آمریکا روی برخی از محصولات اروپایی نظیر هواپیما به اتحادیه اروپا اجازه داده بود تا روی واردات کالاهایی به ارزش چهار میلیارد دلار از آمریکا تعرفه اضافی وضع کند.تنش ها بین چین و آمریکا نیز مجددا بالا گرفته و بلومبرگ از احتمال تحریم غول های پرداختی چین یعنی علی پی و وی چت پی توسط آمریکا به دلیل آنچه نگرانی های امنیتی خوانده شده است، خبر داد. وزارت خارجه چین در واکنش به این خبر گفته است آمریکا با مفهوم امنیت ملی بازی می کند تا سیاست های خود را تحمیل کند و ارتش چین نیز در هشداری به آمریکا اعلام کرده است دست از اقدامات تحریک آمیز بردارد.ابتلا به کرونا همزمان با شروع فصل سرما در بسیاری از کشورهای جهان به سطح نگران کننده ای رسیده و این مساله باعث بازگشت برخی از محدودیت ها شده است. وضعیت به ویژه در اروپا هشدارآمیز است و فعالان بازار نگران اند ضربه دیگری به پیکر کم جان اقتصاد این کشورها وارد شود. لهستان، مجارستان و جمهوری چک از رکوردشکنی تعداد مبتلایان روزانه به کرونا خبر داده اند و در ورشو- ساعت مجاز برای حضور مردم در فروشگاه ها محدود شده است.  تاکنون بیش از ۴۰ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۱۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۱۲۱ هزار و ۴۰۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۲۴ هزار و ۹۶۷ نفر، برزیل با ۱۵۳ هزار و ۹۸۹ نفر، هند با ۱۱۵ هزار و ۲۳۳ نفر، مکزیک با ۸۶ هزار و ۱۶۷ نفر و انگلیس با ۴۳ هزار و ۷۲۶ نفر بوده است.با نزدیک شدن به موعد برگزاری زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حساسیت معامله گران نسبت به تحولات سیاسی و انتخاباتی در این کشور نیز بیشتر شده است. تمایل دموکرات ها به اعمال سیاست های محرک در مقیاس بسیار بزرگ در تضاد با چیزی است که جمهوری خواهان در نظر دارند. دموکرات ها به صورت کلی خواهان افزایش مستقیم عرضه پول به شکل یارانه، تزریق نقدینگی به بازار  و وام هستند در صورتی که جمهوری خواهان تقویت توان مالی اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق غیرمستقیم نظیر کاهش نرخ مالیاتی را دنبال می کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha